21.07.2018 17:05

Verlengende Dost loopt één op één in Portugal

Bas Dost heeft tegen alle verwachtingen in toch zijn contract verlengd bij Sporting CP. De spits werd aan het eind van het seizoen aangevallen door eigen fans en vroeg om contractontbinding, maar na twee weergaloze seizoenen heeft hij met één seizoen verlengd tot medio 2021.

Op de laatste speeldag ging het flink mis voor Sporting CP. De ploeg had de tweede plaats in handen - die recht geeft op Champions League-voetbal - maar verspeelde die positie door te verliezen. Stadsgenoot en aartsrivaal Benfica SL ging over de ploeg heen op de ranglijst. Aan Dost lag het in ieder geval niet. Ook in zijn tweede seizoen scoorde hij aan de lopende band: 27 treffers in dertig wedstrijden. Daarmee haalde hij zijn gemiddelde iets naar beneden, maar hij blijft één op één lopen in de Portugese competitie.

Met die weergaloze statistieken leek het erop dat Dost zou vertrekken, aangewakkerd door het feit dat hij na het teleurstellende einde van het seizoen ook nog werd aangevallen door zijn eigen fans. De 29-jarige Dost voelt zich echter toch op zijn plek bij Sporting CP, mede doordat hij nergens zo veel scoorde als in Portugal. Voor sc Heerenveen stond zijn doelpuntenrecord op 32 treffers in één seizoen, bij Sporting ging hij daar met 34 doelpunten in het seizoen 2016/2017 zelfs nog overheen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner