09.08.2018 11:15

Willem ll en Fortuna met grootste vreemdelingenlegioen

Het Eredivisie-seizoen start vrijdagavond met het duel PEC Zwolle – sc Heerenveen. De competitie vang het seizoen aan met in totaal 542 selectiespelers*, waarvan 137 spelers een buitenlandse nationaliteit** hebben. 


Lees ook: Totale begroting Eredivisie gelijk aan Liverpool


In absolute zin lopen de meeste buitenlandse spelers in het zuiden van Nederland. Bij Willem ll en Fortuna Sittard staan namelijk dertien spelers (tijdelijk) onder contract die geen Nederlandse nationaliteit hebben. Dat is het hoogste aantal van alle Eredivisie-ploegen. Achter de Tilburgers en Sittarders volgen Ajax, NAC Breda en PSV met de meeste buitenlandse spelers. Die drie clubs hebben in totaal twaalf spelers van buiten Nederland in de selectie. Opvallend is dat De Graafschap geen enkele buitenlandse speler onder contract heeft, alle 33 spelers komen uit Nederland.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Ook gezien de grootte van de selecties hebben Willem ll en Fortuna Sittard de meeste buitenlanders. Procentueel neemt de ploeg van Adrie Koster daarin de leiding, met bijna de helft van de selectie buiten Nederland: 48,1%, gevolgd door Fortuna Sittard (41,9%) en PSV (38,7%) . Ook de selecties van FC Utrecht en Vitesse bestaan voor ruim één derde uit buitenlandse spelers. 

De vijf ploegen met procentueel gezien de meeste buitenlanders in de selectie:

  1. Willem ll – 48,1%
  2. Fortuna Sittard – 41,9%
  3. PSV – 38,7%
  4. FC Utrecht – 37%
  5. Vitesse – 36,7%

* Op basis van de selecties op 9 augustus om 11.00u. 

** Spelers met een dubbele nationaliteit zoals Elson Hooi (Curaçao), Pantelis Hatzidiakos (Griekenland), Desevio Payne (Verenigde Staten) en Hakim Ziyech (Marokko) worden gezien als Nederlanders. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner