14.09.2018 09:45

De 5: laatste keren PSV op bezoek bij angstgegner ADO

Davy Pröpper schiet op doel van ADO Den Haag en scoort. Tyronne Ebuehi (l.) is te laat om de bal te blokken, terwijl ook Robert Zwinkels (r.) niet kan redden.

Koploper PSV gaat dit weekend op bezoek bij ADO Den Haag. Het verleden heeft al vaak genoeg uitgewezen dat dit geen eenvoudige klus is voor de Eindhovenaren. Slechts twee keer won PSV in de laatste vijf uitduels met ADO.

2017/2018: 3-3
Vorig seizoen ging PSV naar Den Haag terwijl de landstitel al binnen was. De ploeg van Phillip Cocu jaagde echter nog volop op records. Toch was het ADO dat het meest aanspraak maakte op de overwinning. Gastón Pereiro schoot vlak voor tijd de onverdiende gelijkmaker binnen.

2016/2017: 1-1
Tegenwoordig is PSV de koning van de slotfase, maar in 2017 ging het in de slotminuten helemaal mis. PSV stond de hele wedstrijd voor, maar in de 87e minuut verstierde ADO-spits Mike Havenaar het Eindhovense feestje. Opnieuw geen overwinning dus voor PSV in Den Haag.

2015/2016: 2-2
Uiteindelijk werd PSV landskampioen in 2016, maar in de allereerste competitieronde pakte de ploeg van Phillip Cocu slechts één punt tegen ADO. Dat kwam door de legendarische goal die ADO-doelman Martin Hansen maakte. In blessuretijd ging hij mee naar voren en hij werkte op een fantastische wijze met zijn hak de gelijkmaker binnen.

2014/2015: 2-3
Op de laatste speelronde van het seizoen 2014/2015 was ADO opnieuw dichtbij een stunt tegen de kersverse landskampioen, maar PSV’er Luuk de Jong maakte daar op een brute wijze een einde aan. In de absolute slotseconden maakte hij de bevrijdende 2-3 voor zijn ploeg. ADO stond na een uur zelfs nog op een 2-1 voorsprong.

2013/2014: 2-3
Ook in het seizoen 2013/2014 hield PSV ternauwernood stand. PSV stond bijna de hele wedstrijd voor, maaraan het einde van de wedstrijd maakte ADO de aansluitingstreffer. PSV overleefde de laatste storm en hield stand.