10.10.2018 08:30

Topfitte Van Persie overstijgt minuten van vorig seizoen

Na de gewonnen Toto KNVB beker-finale tegen AZ Alkmaar twijfelde Robin van Persie heel even of hij er nog een seizoen bij aan zou plakken. Het grootste manco was zijn fysieke gesteldheid, maar de Feyenoord-aanvaller is topfit. 

"Ik heb nog zoveel plezier in het spelletje, dat wil ik niet missen. Maar het kost mijn lichaam zoveel kracht om me elke keer op te laden voor een wedstrijd." Het waren de woorden van Van Persie na afloop van de bekerzege. De spits besloot toch door te gaan en daar zal hij geen spijt van hebben gehad. Van Persie is topfit, is enorm belangrijk voor het kwakkelende Feyenoord en scoort aan de lopende band met zes treffers in de Eredivisie.


Lees ook: Emmen wint geen thuisduel: slechtste reeks sinds '92 


Vorig seizoen maakte de 35-jarige spits in alle competities namens Fenerbahçe, Feyenoord en het Nederlands elftal in totaal 778 minuten. Dit seizoen heeft hij dat aantal al ruimschoots overtroffen. Na een kwart seizoen staat Van Persie al op 837 minuten in alle competities. Vooral in de Eredivisie was hij actief. Met 682 minuten stonden alleen Steven Berghuis, Jan-Arie van der Heijden, Tonny Vilhena en Jordy Clasie langer op het veld.

De minuten van Van Persie in het huidige seizoen in alle competities:

  • Eredivisie: 682 minuten
  • Europa League: 71 minuten
  • Johan Cruijff Schaal: 84 minuten
  • Toto KNVB beker: 0 minuten
    Totaal: 837 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner