10.10.2018 11:15

Blije Stengs maakt na 14 maanden blessureleed rentree

Calvin Stengs, één van de grootste talenten op de Nederlandse velden, heeft zijn rentree gemaakt na veertien maanden blessureleed. De vleugelaanvaller van AZ Alkmaar deed een halve wedstrijd mee in het besloten duel met SC Cambuur (1-0 zege).

Het betekende zijn eerste minuten sinds de desastreus verlopen eerste wedstrijd van het vorige seizoen, toen hij op bezoek bij PSV zijn voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde. Een paar maanden daarvoor was de toen achttienjarige creatieveling nog van onschatbare waarde voor AZ Alkmaar, door een belangrijke rol op zich te nemen tijdens de play-offs voor Europees voetbal. Mede daardoor won AZ de play-offs. Stengs was op dat moment met een directe betrokkenheid van drie doelpunten in die play-offs de meest succesvolle tiener. Vorig seizoen werd hij overtroffen door Mason Mount, die vijf keer scoorde en één assist gaf.

Doelpunten en assists van Stengs tijdens de play-offs van 16/17:

  • Wedstrijden: 4 wedstrijden
  • Doelpunten: 2 doelpunten
  • Assists: 1 assist


Lees ook: De Eredivisionisten ten opzichte van vorig seizoen 


Stengs was logischerwijs dolblij dat hij weer op het veld stond dinsdagmiddag. "Ik ben opgelucht. Het ging goed. Ik hoorde vorige week dat ik mijn rentree ging maken. Ik heb direct mijn moeder en andere mensen geappt dat ik weer ga spelen. Ik had vandaag iets meer wedstrijdspanning dan normaal gesproken. Ik kan gelukkig verder bij het punt waar ik gebleven was", liet Stengs na afloop weten op de website van AZ.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner