05.12.2018 13:15

VIDEO: man van wonderassist overgeheveld naar PSV 1

Mohammed Ihattaren is door Mark van Bommel overgeheveld vanuit de jeugd naar de eerste selectie. De technische middenvelder annex aanvaller blinkt dit hele seizoen al uit bij PSV o19 en mag zich nu bewijzen in de hoofdmacht.

Met name in de UEFA Youth League etaleerde hij meerdere keren zijn grote klasse. Vorige week nog had hij een wonderschone assist (video onder) in huis tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Met zijn pass achter zijn standbeen bereikte hij spits Yorbe Vertessen, die kalm bleef en de bal tegen de touwen joeg. Daardoor wist PSV o19 aan een nederlaag te voorkomen: het werd 1-1. 

Wie is Ihattaren?
"Ik wil een grote naam worden voor PSV en alle supporters", liet Ihattaren in maart weten op de website van PSV. Het supertalent had net zijn contract verlengd bij PSV, dat hem uit handen hield van de grote buitenlandse clubs. Zo werd hij begeerd door Manchester City, Chelsea, Manchester United, RB Leipzig en Hamburger SV. "Dat is mijn droom. Sinds de F-jes heb ik hard voor dit contract gewerkt. Als ik dat blijf doen weet ik zeker dat de kans hier komt."

Een paar maanden later schittert Ihattaren op het Europees Kampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar, waarin hij samen met drie andere de meeste assists geeft. Met het Nederlands elftal bereikt hij de finale van het toernooi. De eindstrijd in het New York Stadium (Rotherham, Engeland) tegen Italië is bloedstollend. Door een assists van Ihattaren op Brian Brobbey gaat het duel naar strafschoppen. In die reeks is Oranje, mede door een rake strafschop van de PSV'er, veel te sterk voor de Italianen. Het wordt 1-4 in de penaltyreeks en Ihattaren wordt sindsdien gezien als de grote vedette van een nieuwe gouden generatie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner