06.12.2018 16:30

Groningen na matige start beloond met uitverkiezing duo

FC Groningen bungelde lange tijd onderaan de Eredivisie, maar de ploeg uit het hoge noorden is inmiddels flink aan het opkrabbelen. Afgelopen weekend versloeg de ploeg van Danny Buijs nog NAC Breda met 5-2.

Hoewel FC Groningen nog wel in de degradatiezone staat, heeft het wel de aansluiting gevonden met de middenmoot. Het gat met het linkerrijtje bedraagt nu nog maar vier punten. Afgelopen weken werd alleen van Feyenoord verloren. Aan de hand van de data van Opta heeft de Eredivisie FC Groningen beloond voor de goede prestaties de afgelopen week, want het heeft twee spelers opgenomen in het Efltal van de Maand november. Mimoun Mahi en Ritsu Doan zijn de uitverkorenen. 

De wedstrijden van FC Groningen in de speelrondes van november:

  • SBV Excelsior – FC Groningen 2-4
  • FC Groningen – sc Heerenveen 2-0
  • Feyenoord – FC Groningen 1-0 
  • FC Groningen – ADO Den Haag 5-2

Net als in oktober is Ajax hofleverancier in het Elftal van de Maand november. De Amsterdammers leveren vijf spelers af: Nicolás Tagliafico (Speler van de Maand), Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui (Talent van de Maand), Frenkie de Jong en David Neres. Net als FC Groningen levert PSV twee spelers af: Steven Bergwijn en Luuk de Jong. Caner Çavlan (FC Emmen) en Eduardo (Vitesse) zijn de eenlingen die hun club vertegenwoordigen in dit elftal. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner