23.12.2018 16:41

Henry sinds entree slechtste coach van top 5 competities

AS Monaco besloot half oktober coach Leonardo Jardim te ontslaan omdat de resultaten dramatisch waren. De Franse club stelde oud-topvoetballer Thierry Henry aan als zijn vervanger, maar de Fransman doet het allesbehalve beter in het prinsdom.

Hij verloor namelijk in alle competities negen keer sinds zijn aanstelling op 20 oktober. Geen enkel team in de grootste competities deed het sindsdien slechter dan Monaco. De zes wedstrijden in de Champions League leverden één schamel punt op. Van de laatste twaalf wedstrijden in de Ligue 1 verloor de achtvoudig landskampioen negen keer. Dat is net zo vaak als in de vorige 73 competitiewedstrijden.

AS Monaco in de Ligue 1

  • Laatste 12 wedstrijden: 9 keer verlies
  • 73 wedstrijden daarvoor: 9 keer verlies


 Lees ook: Ajax rekent af met grootste angstgegner dit decennium 


Henry pakte in totaal zeven punten in de Ligue 1. Zijn voorganger Jardim had zes punten gesprokkeld, waardoor Monaco met dertien punten de negentiende plaats bezet. De gevallen topclub had uitstekende zaken kunnen doen dit weekend, maar het verloor met 0-2 van bij rode lantaarndrager EA Guingamp. Monaco zag die ploeg met elf punten naderen op de ranglijst.

Monaco, dat al het gehele seizoen met een piepjong basiselftal voor de dag komt, scoorde dit seizoen pas zestien keer. Toch beschikt Henry niet over de minste aanvallers. Zo heeft hij spits Radamel Falcao in de gelederen. De Colombiaan nam dan ook bijna de helft van de productie voor zijn rekening: hij scoorde zeven maal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner