22.01.2019 09:26

Lamprou de kleinste van alle Eredivisie-doelmannen

Ajax-doelman Kostas Lamprou kreeg afgelopen weekend bakken van kritiek over zich heen na zijn optreden tegen sc Heerenveen. De Griek kreeg opnieuw het verwijt te klein te zijn. Daar zit wat in, want geen enkele collega in de Eredivisie is kleiner dan Lamprou.

De reservedoelman van Ajax is 1,76 meter lang en is daarmee de kleinste keeper van dit Eredivisieseizoen. Zijn voornaamste concurrent is Feyenoorder Kenneth Vermeer, die 1,82 meter is. Lamprou ligt erg laag onder het gemiddelde van alle doelmannen. Dat bedraagt namelijk 190,2 centimeter: veertien centimeter meer dan de Griekse sluitpost.

De top 3 kleinste keepers van de Eredivisie*:

  1. Kostas Lamprou (Ajax) – 176 centimeter
  2. Kenneth Vermeer (Feyenoord) – 182 centimeter
  3. Delano van Crooij (VVV-Venlo) – 185 centimeter
    Robert Zwinkels (ADO Den Haag) – 185 centimeter


 Lees ook: Lampard behoedt favoriete ploeggenoot van voetbalpensioen 


De vergelijking met enkele reuzen onder de lat is schrijnend. Vorig seizoen stond de grootste keeper onder de lat bij VVV-Venlo, maar dit seizoen moet Lars Unnerstal twee nieuwkomers voor zich dulden. FC Emmen-keeper Kjell Scherpen is de grootste van allemaal. De pas achttienjarige doelman meet precies 202 centimeter.

De top 3 langste keepers van de Eredivisie:

  1. Kjell Scherpen (FC Emmen) – 202 centimeter
  2. Alexei Koșelev (Fortuna Sittard) – 200 centimeter
  3. Lars Unnerstall (VVV-Venlo) – 198 centimeter

* Dit zijn keepers die dit seizoen minuten hebben gemaakt én nog onder contract staan bij een Eredivisie-club. Doelmannen als Aro Murić (198 centimeter) zijn niet opgenomen in de lijst. De in Zürich geboren sluitpost werd dit seizoen verhuurd door Manchester City aan NAC Breda, maar na één Eredivisie-wedstrijd werd hij teruggehaald door de Premier League-club vanwege keepersproblemen.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner