22.01.2019 08:50

Lampard behoedt favoriete ploeggenoot van voetbalpensioen

Frank Lampard, hoofdcoach van Derby County, heeft een opvallende transfer verricht in Engeland. De 40-jarige ex-middenvelder heeft Ashley Cole, die sinds november van het afgelopen jaar geen club had, gecontracteerd.

Cole is 38 jaar en zag zijn contract bij LA Galaxy afgelopen november niet worden verlengd. Sindsdien bleef de voormalig linksback van Arsenal FC, Crystal Palace FC, Chelsea FC en AS Roma clubloos. Toch bood Lampard hem een rentree aan op de Engelse velden, waar Cole in het verleden furore maakte. Hij werd onder meer driemaal landskampioen.


 Lees ook: Suárez in de top 5 van all-time topscorers FC Barcelona 


Dat was één keer samen met zijn huidige oefenmeester Lampard: in het seizoen 2009/2010 bij Chelsea. De twee Engelsmannen speelden in totaal 190 Premier League-duels samen. Daarmee is Lampard de favoriete ploeggenoot van Cole. Daarnaast gaf Cole in de Premier League vijf assists aan zijn coach. Er was geen speler die vaker scoorde in de competitie na voorbereidend werk van de linksback.

Lampard strikt in ieder geval een speler die beschikt over een karrenvracht aan ervaring. Cole speelde in totaal honderd interlands voor de Engelse ploeg en heeft 385 optredens in de Premier League in zijn benen. Bij Championship-club Derby County komt Cole rechtstreeks terecht in de strijd om promotie naar dat hoogste niveau. Derby County staat zesde, een plaats die recht geeft op play-offs voor promotie. Derby is acht punten verwijderd van de koppositie. Cole treft bij zijn nieuwe club oud-Vitessenaar Mason Mount, die basisspeler is onder Lampard.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner