08.02.2019 08:00

Morelos topscorer en zorgenkindje: vierde rode kaart

Alfredo Morelos is momenteel dé man bij Rangers FC. De Colombiaanse aanvaller is de topscorer in de Schotse Premiership met vijftien doelpunten. Echter is de spits ook het grootste zorgenkindje bij de ploeg uit Glasgow. 

Morelos, die in de zomer van 2017 overkwam van het Finse HJK Helsinki, pakte deze midweek namelijk alweer zijn vierde rode kaart van het seizoen in alle competities. Opvallend is dat de aanvaller drie van die vier kaarten ontving tegen Aberdeen FC. Woensdag kreeg Morelos de rode prent na een klein uur spelen, terwijl hij eerder in het duel nog floreerde. De Zuid-Amerikaan scoorde namelijk tweemaal. De rode kaart deerde Rangers FC niet, de ploeg won met 2-4.

Kaarten Morelos voor hij naar Rangers FC ging vs. kaarten bij Rangers:

 • Morelos voor zijn periode bij Rangers FC
  Wedstrijden – 87 duels
  Gele kaarten – 12 keer geel
  Rode kaarten – 0 keer rood
  Gemiddelde kaart per duel: 0,14
   
 • Morelos als speler van Rangers FC
  Wedstrijden – 81 duels
  Gele kaarten – 27 keer geel
  Rode kaarten – 4 keer rood
  Gemiddelde kaart per duel: 0,38

Door de driepunter is Rangers FC nog altijd de naaste belager van koploper Celtic FC. De achterstand bedraagt echter zes punten op de grote concurrent. Trainer Steven Gerrard beaamt wel dat hij met Morelos in zijn maag zit, al kan de oud-speler van Liverpool FC ook genieten van zijn pupil. "Ik hou van spelers die op het randje spelen en er soms overheen gaan, omdat deze spelers ook degenen zijn die het verschil maken. Zij hebben de X-factor. Als je als speler niet op randje speelt, ga je ook niets speciaals laten zien op het veld."

Morelos doet Gerrard denken aan oud-Ajacied Luis Suárez. De spits speelde samen met Gerrard bij Liverpool FC. "Ik vond het heerlijk om met Suárez te spelen, hij was mijn favoriete ploeggenoot. En volgens mij heb ik al duidelijk gemaakt hoeveel ik van Alfredo hou."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner