09.02.2019 09:19

Riante voorsprong koploper Twente na zege in topper

FC Twente lijkt af te stevenen op de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De gevallen topclub, in 2010 nog kampioen van de Eredivisie, won de topper tegen concurrent Sparta Rotterdam en liep weg bij de rest.

Aangezien nummer twee FC Den Bosch in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam, heeft FC Twente nu een gat van zes punten ten opzichte van de Brabantse runner-up. Sparta Rotterdam, dat door Twente met 0-3 werd verslagen in eigen huis, lijkt afgehaakt in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers staan door de nederlaag liefst elf punten achter op de lijstaanvoerder.


 Lees ook: De Kalender: Superronde in Duitsland en Derbi Madrileño


Twente begon niet eens zo overtuigend aan het seizoen, maar legde de basis van het huidige succes in de afgelopen weken. De ploeg van Marino Pusic zette een indrukwekkende reeks neer: de laatste acht wedstrijden op rij werden allemaal gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 30 november 2018, toen Jong Ajax met 2-5 zegevierde in de Grolsch Veste.

Vorig seizoen degradeerde Twente voor het eerst sinds 1983 naar het tweede niveau. Het is zaak voor de club om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie, waar het thuis hoort qua grootte. Ondanks dat de ploeg dit seizoen veroordeeld is tot wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, trekken de Tukkers na PSV, Ajax en Feyenoord de meeste supporters naar het eigen stadion.

Gemiddeld bezoekersaantal thuis in Eredivisie/Keuken Kampioen Divisie

  1. Ajax - 52.989 bezoekers
  2. Feyenoord - 44.810 bezoekers
  3. PSV - 33.936 bezoekers
  4. FC Twente - 25.525 bezoekers
  5. NAC Breda - 18.600 bezoekers

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner