11.02.2019 07:30

Benfica wint met dubbele cijfers en is opvolger PSV

SL Benfica heeft zondagavond voor een megastunt gezorgd. De Portugese club, die dit seizoen nog tegenstander was van Ajax in de poulefase van de Champions League, won in de competitie met 10-0 van CD Nacional.

Daarmee is het pas de tweede ploeg uit één van de hoogste competities uit de 25 beste Europese landen die deze prestatie voor elkaar krijgt deze eeuw. Een 10-0 kwam kwam sinds 2000 alleen voor op de Nederlandse velden. Op 24 oktober 2010 bouwde PSV in eigen stadion één van zijn grootste voetbalfeesten ooit. De Eindhovenaren versloegen destijds Feyenoord met dezelfde uitslag als SL Benfica deed: 10-0. Slechts twee andere clubs scoorden sinds 2000 tien goals of meer in competitieverband. Real Madrid won in Spanje in 2015 met 10-2 van Rayo Vallecano en FC Wil in Zwitserland in 2002 met 11-3 van FC Sankt Gallen.

De Portugese ploeg kwam afgelopen zondag na één minuut al op 1-0 door Álex Grimaldo. Met de rust stond het nog slechts 3-0, maar na de onderbreking liep de score snel op. In de laatste vijf minuten maakte de ploeg nog drie treffers waardoor de dubbele cijfers werden gehaald. Ironisch genoeg scoorde aanvaller Jonas met rugnummer tien de tiende treffer. Grote man bij de thuisploeg was Pizzi, die eenmaal scoorde maar liefst vier keer aangever was.