16.02.2019 22:16

PSV morst opnieuw punten tegen grootste angstgegner

SC Heerenveen heeft twee punten van koploper PSV afgesnoept. De Eindhovenaren leken lang op een nederlaag af te stevenen, maar opnieuw voorkwam het erger in de slotfase. Uitduels in Friesland betekenen vaak funest. Het werd 2-2.

Over de laatste zes uitduels gezien is er namelijk geen Eredivisieploeg die PSV meer punten onthield dan SC Heerenveen. Van de mogelijke achttien punten keerde PSV er slechts met drie huiswaarts. Daarmee blijven de Friezen onder meer topclubs Feyenoord en Ajax redelijk ruim voor. Vorig seizoen eindigde het duel tussen Heerenveen en PSV bijvoorbeeld in een 2-0 zege voor de thuisploeg. De balans over de laatste zes bezoekjes? Nul zeges, drie gelijke spelen en drie nederlagen.

Minst behaalde punten PSV in de laatste 6 uitduels Eredivisie

  1. SC Heerenveen - 3 punten
  2. Feyenoord - 6 punten
  3. Ajax - 7 punten
  4. FC Groningen - 9 punten
  5. AZ - 15 punten


 Lees ook: Geen club was dit Eredivisieseizoen gelukkiger dan ADO 


Uiteindelijk hield de ploeg van Mark van Bommel nog een punt over aan het bezoek, dankzij een goal in de absolute slotfase van Donyell Malen. Het was alweer de achtste treffer van PSV in blessuretijd: geen enkele club slaagde daar vaker in dit Eredivisieseizoen. Na PSV is er geen team dat vaker dan driemaal scoorde na negentig minuten voetballen. PSV herstelde zich knap, want het kwam via Mitchell van Bergen en Michel Vlap op achterstand. Gastón Pereiro en uiteindelijk dus Malen redden een punt.

Door de remise heeft Ajax morgen tegen hekkensluiter NAC Breda de kans om het gat weer terug naar drie punten te brengen. De Amsterdammers liepen vorige week averij op tegen Heracles Almelo, maar kunnen het tegen de Bredanaars herstellen. OP 31 maart wacht dan vervolgens het affiche waar beide clubs reikhalzend naar uit zullen kijken. Dan ontvangt Ajax de koploper in de Johan Cruijff ArenA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner