18.02.2019 07:30

Dost wint topper met Sporting en is Liga-topscorer

Voor het Sporting CP van Marcel Keizer was het dit weekend erop of eronder. De nummer vier van Portugal speelde tegen Sporting Braga (de nummer drie) en dankte Bas Dost tijdens de 3-0 overwinning.

De boomlange spits uit Nederland maakte namelijk twee treffers. Nadat Bruno Fernandes de score had geopend, maakte Dost na rust zijn beide goals, waarvan één vanaf de strafschopstip. Door zijn twee treffers is Dost nu topscorer van de Portugese competitie, hij maakte veertien treffers in zestien Primeira Liga-wedstrijden. Met dat aantal deelt hij de eerste plaats met Sporting Braga-aanvaller Dyego Sousa. 

Topscorers Primeira Liga 2018/19:

  1. Bas Dost, Sporting CP – 14 doelpunten
    Dyego Sousa, Sporting Braga – 14 doelpunten
  2. Haris Seferović, SL Benfica – 13 doelpunten
  3. Bruno Fernandes, Sporting CP – 12 doelpunten
  4. Tiquinho Soares, FC Porto – 10 doelpunten
  5. Bryan Róchez, CD Nacional – 9 doelpunten

In totaal maakte Dost al 75 doelpunten in 77 competitiewedstrijden in Portugal. Dit seizoen is zijn doelpuntenproductie niet afgenomen, al had hij een hoop strafschoppen nodig om tot zijn aantal van veertien treffers te komen. Sterker nog, liefst acht doelpunten (57% van zijn totaal) maakte hij van elf meter. Dost is daardoor ook de speler in de Primeira Liga met de meeste gemaakte penalty's. Alleen André André van Vitória Guimarães komt met vijf doelpunten van elf meter in de buurt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner