19.02.2019 11:30

Twente met langste zegereeks van alle Europese clubs

FC Twente zegevierde maandagavond op bezoek bij concurrent Jong PSV. De Enschedeërs wonnen in het stadion van FC Eindhoven met 0-2. Zodoende won de koploper van de Keuken Kampioen Divisie voor het negende duel op rij.

Met negen winstpartijen op rij is de ploeg van Marino Pusic in Europa het team met de langste zegereeks. SL Benfica, dit seizoen nog tegenstander van Ajax in de poulefase van de Champions League, is na FC Twente de ploeg met de meeste achtereenvolgende overwinningen in de competitie. De nummer twee van de Primeira Liga boekte zeven zeges op rij en zag door de 21 punten de achterstand op koploper FC Porto slinken tot slechts één punt. Ook Bristol City, dat actief is op het tweede niveau van Engeland, boekte zeven overwinningen op rij. 

Europese teams met de langste zegereeks:

  1. FC Twente, Keuken Kampioen Divisie – 9 overwinningen
  2. SL Benfica, Primeira Liga – 7 overwinningen
    Bristol City, Championship – 7 overwinningen
  3. Celtic FC, Premiership – 6 overwinningen
    Motherwell FC, Premiership – 6 overwinningen
    Slavia Praag, 1. fotbalová liga – 6 overwinningen

De Eredivisie-degradant van het vorige seizoen boekte zijn negen opeenvolgende overwinningen tegen FC Volendam, SC Cambuur, NEC Nijmegen, MVV Maastricht, Jong FC Utrecht, MVV Maastricht, Helmond Sport, Sparta Rotterdam en Jong PSV. Daarin maakte het twintig doelpunten en incasseerde het slechts drie tegentreffers. De laatste nederlaag was op 30 november in de De Grolsch Veste tegen Jong Ajax (2-5). FC Twente is nu de fiere koploper van de Keuken Kampioen Divisie en heeft een voorsprong van acht punten op FC Den Bosch, de eerste achtervolger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner