26.02.2019 18:00

Laatste dubbele zege Feyenoord op Ajax was in 2006

Feyenoord en Ajax nemen het woensdagavond tegen elkaar op in De Kuip om een plaats in de KNVB bekerfinale te bemachtigen. De Rotterdammers zullen gaan voor een herhaling van het succes van De Klassieker in januari.

Toen schreef Feyenoord geschiedenis door Ajax met grote cijfers te verslaan: 6-2. De nummer drie van de competitie steeg die dag boven zichzelf uit en wist daarmee de aartsrivaal te verslaan. Feyenoord zal tekenen voor een soortgelijk scenario, maar getuige de historie gebeurt dat niet zomaar. Feyenoord wint al mondjesmaat van de Amsterdammers, laat staan in opeenvolgende duels.


 Lees ook: Alisson meeste clean-sheets van topcompetities-keepers 


De laatste keer dat Feyenoord twee keer op rij van Ajax won, was in het seizoen 2005/2006. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 1-2, in Rotterdam werd het 3-2. Het leidde er zelfs toe dat Feyenoord een speciale DVD uitbracht, waarop de twee Klassiekers voor supporters helemaal terug te kijken waren. Dat is dus bijna dertien jaar geleden.

Sinds die succesvolle wedstrijden in 2005 en 2006 kwam echter de klad erin tegen club uit de hoofdstad. Ajax werd de grootste angstgegner van Nederland. In de 26 Klassiekers die daarop volgden, stapte Feyenoord slechts driemaal als winnaar van het veld. Daarnaast speelde het zes keer gelijk. De andere zeventien Klassiekers eindigden in het voordeel van Ajax.

Hoop
Toch kan Feyenoord zijn hoop vestigen op het bekertoernooi. De twee rivalen troffen elkaar in totaal veertien keer in de knock-outfase van het bekertoernooi. Daarvan werd Feyenoord zes keer uitgeschakeld, tegenover acht vroegtijdige beëindigingen voor de Amsterdammers. Het meest recente voorbeeld daarvan komt uit 2015. Toen maakte Ajax-verdediger Joël Veltman in blessuretijd een eigen doelpunt (1-0), waardoor de Rotterdammers doorbekerden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner