03.03.2019 18:28

Dit is hoe Van Persie zijn competitiegoals verdeelde

Robin van Persie heeft Feyenoord aan een zege op FC Emmen geholpen. De 35-jarige Rotterdammer, die na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, tekende met een hattrick voor veertien competitiedoelpunten.

Het was zijn eerste hattrick ooit voor Feyenoord in de Eredivisie. Daarmee bereikte hij een bijzondere mijlpaal. Hij overschreed namelijk de grens van tweehonderd doelpunten in competitieverband. De meeste goals daarvan maakte hij in dienst van Arsenal FC. De all-time topscorer van het Nederlands elftal stond acht jaar onder contract in Londen, waar hij 96 Premier League-doelpunten maakte. Voor Feyenoord, waar hij over twee periodes zijn doelpunten verdeelde, staat de teller nu op 32 treffers.

De 202 competitiedoelpunten van Robin van Persie

  • Feyenoord: 32 goals
  • Arsenal FC: 96 goals
  • Manchester United: 48 goals
  • Fenerbahçe SK: 25 goals


 Lees ook: VIDEO: ex-Eredivisionisten meteen los in MLS 


Feyenoord boekte dus een eenvoudige zege op FC Emmen. Het werd 4-0, ook Steven Berghuis scoorde fraai uit een vrije trap. Daardoor blijft het verschil met nummer vier AZ drie punten. Toch zal coach Giovanni van Bronckhorst niet helemaal blij zijn weekend eindigen. Hij zag in de eerste helft doelman Kenneth Vermeer geblesseerd afhaken, waardoor Fransman Joris Delle zijn debuut voor de Rotterdammers maakte.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner