17.03.2019 12:37

VIDEO: Rooney viert jubileum in stijl met hattrick

Wayne Rooney heeft zondagochtend zijn eerste doelpunten van het seizoen gemaakt. Met een hattrick in een half uur tijd hielp hij D.C. United aan een 3-0 voorsprong, waarna de ploeg nog uitliep naar een 5-0 zege.

Vorig seizoen kwam Rooney tot twaalf doelpunten in twintig wedstrijden en die sterke vorm zet de 33-jarige Engelsman voort. Tegen het Real Salt Lake van Albert Rusnák - die onlangs nog scoorde - opende Rooney na ruim een half uur de score. Dat was een jubileumdoelpunt, want hij heeft nu tegen honderd tegenstanders het net gevonden.

Hij liet het niet bij een jubileumdoelpunt, hij zette door naar een hattrick. Voor de Engelse nationale ploeg, Manchester United, Everton FC en D.C. United maakte Rooney in totaal 349 doelpunten. Favoriete tegenstander is West Ham United. In 23 ontmoetingen maakte Rooney tegen The Hammers vijftien treffers. Ook Arsenal FC, Aston Villa en Newcastle United vervloekten vijftien maal een tegendoelpunt van Rooney, maar tegen die clubs speelde hij meer wedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner