19.03.2019 12:45

Bekritiseerde Depay wel één van Europa's creatiefste

Memphis Depay steekt niet in de beste vorm en krijgt zelfs hier en daar kritiek van gerenommeerde media. Echter kan de vleugelaanvaller van Olympique Lyon wel buigen over schitterende statistieken qua creativiteit.  

In de vijf Europese topcompetities (Premier League, Primera División, Ligue 1, Serie A en Bundesliga), is er namelijk slechts één speler die meer keypasses (een medespeler een directe scoringskans bieden) gaf dan Depay. De Nederlander produceerde er dit seizoen in 2043 competitieminuten namens Lyon 82, terwijl Leicester City-middenvelder James Maddison een kleine tweehonderd minuten meer nodig had om tot 84 keypasses te raken. 

Spelers met de meeste keypasses in de 5 Europese topcompetities: 

  1. Maddison, Leicester City – 84 keypasses (2236 minuten)
  2. Depay, Lyon – 82 kepyasses (2043 minuten)
  3. Gómez, Atalanta – 82 keypasses (2165 minuten)
  4. Messi, Barcelona – 80 keypasses (2157 minuten)
  5. Hazard, Chelsea – 76 keypasses (2334 minuten)

De Oranje-international bereidt zich momenteel voor met het Nederlands elftal op de kwalificatieduels voor het Europees Kampioenschap van 2020 en had gehoopt meer krediet te hebben. "Ik voel me als speler niet altijd gerespecteerd. Ik presteer iedere keer en ik ben mentaal sterk. Ik verdien beter dan dit en zou ieder duel moeten spelen", liet hij weten in gesprek met Voetbal International. Bij Olympique Lyon vond hij zichzelf tijdens de afgelopen vier Ligue 1-wedstrijden driemaal terug op de reservebank

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner