31.03.2019 18:40

Ajax profiteert het meeste van geklungel tegenstanders

Het leek erop dat Ajax afstevende op puntverlies tegen concurrent PSV, maar een strafschop van Dušan Tadić zorgde ervoor dat de tien Ajacieden konden zegevieren. Opnieuw werd de ploeg van Erik ten Hag een handje geholpen. Het werd 3-1.

Ajax was na 21 minuten op voorsprong gekomen. Een voorzet van Hakim Ziyech leek een prooi voor PSV-keeper Jeroen Zoet, maar door miscommunicatie werkte verdediger Daniel Schwaab de bal in eigen doel. De Amsterdammers worden dit seizoen veelvuldig geholpen door de tegenpartij. Het is de negende eigen goal die de Ajacieden mogen vieren: ten minste zes meer dan alle andere Eredivisie-ploegen.

Meeste doelpunten via eigen goals tegenstander dit seizoen

  1. Ajax - 9 eigen doelpunten
  2. AZ - 3 eigen doelpunten
  3. o.a. PSV - 2 eigen doelpunten


 Lees ook: Jaren geleden ook twee hattricks op één dag 


PSV kreeg geen voet aan de grond in de Johan Cruijff ArenA. Voor rust wist de ploeg van Mark van Bommel zelfs niet eens een bal tussen de palen van André Onana te schieten. Het was de eerste keer dit seizoen dat de koploper daar niet in slaagde. Nadat Noussair Mazraoui voor een gruwelijke schop rood kreeg, sloeg PSV-spits Luuk de Jong echter vrijwel direct toe. Hij kopte de 1-1 binnen na mistasten van André Onana. Een jubileumtreffer, want het was zijn vijftigste met het hoofd in de Eredivisie.

Het bleef echter niet bij de gelijke stand. In absolute blessuretijd tekende David Neres voor de 3-1, nadat Tadić al eerder vanaf de stip Ajax op voorsprong had geschoten. Door de zege verkleint Ajax het gat met de Eindhovenaren tot twee punten. Met nog zeven wedstrijden te spelen nadert de Eredivisie daarmee zijn climax. Dit weekend staat een doordeweeks programma op de planning. Ajax gaat woensdag op bezoek bij degradatiekandidaat FC Emmen, terwijl PSV een dag later in het Philips Stadion PEC Zwolle ontvangt. De Eindhovenaren treffen in de laatste speelronde nog het uitstekend draaiende AZ.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner