07.04.2019 14:09

VIDEO: Hulk toont handelsmerk met ongekende pegel

Het verwoestende schot van Hulk is sinds 2016 te bewonderen in de Chinese competitie. Voor Shanghai SIPG toonde de Braziliaan dat hij de pegel nog altijd in de benen heeft met een goal tegen Chongqing Lifan.

Dankzij de grote investeringen van het bedrijf Shanghai International Port Group ging de club in lineaire lijn richting de top. De club speelt pas sinds 2013 op het hoogste niveau, maar pakte meteen door met grote aankopen om richting kampioenschap door te stomen. De leiding heeft daarbij een grote voorliefde voor Brazilianen. De enige niet-Chinezen in de huidige selectie zijn de Brazilianen Oscar, Hulk en Elkeson.

Oscar kwam voor zestig miljoen euro over van Chelsea FC, Elkseson voor bijna twintig miljoen van concurrent Guangzhou Evergrande en voor Hulk werd 55 miljoen overgemaakt naar Zenit St. Petersburg. Die grote investeringen betaalden zich uit met het eerste kampioenschap vorig seizoen, nadat het een jaar eerder als tweede eindigde.


Lees ook: Duo Ziyech-Tadić jaagt op productie Suárez-Pantelić


De titelhouder trad dit weekend aan tegen Chongqing Lifan, waar Jodi Cruijff sinds een paar maanden de trainer is. De Nederlander boekte een verrassende zege op bezoek bij Shanghai SIPG: 2-3. Na een klein uur spelen moest het wel een wondergoal incasseren van Hulk.

Voor Hulk was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. In het kampioensjaar kwam hij tot dertien treffers, een jaar eerder stokte de productie op zeventien. Aanvoerder Hulk mag dan wel de grote vedette zijn, de absolute topper is Lei Wu. De Chinese spits werd topscorer van de Super League met 27 doelpunten, waar geen enkele strafschop bij zat. Die worden namelijk genomen door Hulk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner