07.04.2019 17:24

Deense doelpuntenmaker Feyenoord zekerheid op zege

Feyenoord heeft de derde plaats in de Eredivisie heroverd door met 0-3 te winnen op bezoek bij VVV-Venlo. Daardoor wipt het over concurrent AZ heen. De Deense spits Nicolai Jørgensen tekende voor de tweede treffer van de middag.

En daardoor kon Giovanni van Bronckhorst met een rustgevend gevoel plaatsnemen op zijn trainersstoel. De laatste 53 wedstrijden die Feyenoord speelde waarin een Deen tot scoren kwam, bleven de Rotterdammers ongeslagen. Feyenoord won er 44 en speelde er negen gelijk. De laatste keer dat Feyenoord wél verloor met een Deen op het scoreformulier, was in 2001. Destijds leverde de goal van Jon Dahl Tomasson geen zege op tegen NAC Breda (2-1).


 Lees ook: VIDEO: Hulk toont handelsmerk met ongekende pegel 


Jørgensen tekende met zijn doelpunt voor zijn vijfde treffer dit Eredivisieseizoen. De man die twee jaar geleden tijdens het kampioensjaar nog topscorer van de Nederlandse competitie werd en waarvoor een miljoenenbod van Premier League-club Newcastle United werd geweigerd, sukkelt dit seizoen met zijn vorm. Dit was echter de tweede wedstrijd op rij dat de international het net wist te vinden.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner