05.05.2019 19:56

Ajax pakt eenvoudig eerste prijs in vijf jaar

Ajax heeft de eerste van de drie mogelijke prijzen binnengesleept. De Amsterdammers versloegen Willem II in De Kuip, waardoor de ploeg van Erik ten Hag de eerste KNVB beker sinds 2010 won. Het duel eindigde in 0-2.

Een mooi moment voor de topclub, die het al jarenlang zonder prijs moest doen. In het seizoen 2013/2014 veroverde Ajax namelijk voor de laatste keer een prijs. Destijds kroonde de club zich tot landskampioen. Daarna werd er een ongekende prijzendroogte ingezet. Tegen Willem II kwam daar een einde aan. Ajax voegt voor de negentiende keer de dennenappel toe aan de prijzenkast.


 Lees ook: Fulham verscherpt eigen record met jongste PL-debutant ooit 


Nadat verdediger Daley Blind zijn ploeg op voorsprong had gekopt, was het een minuut later opnieuw raak. Klaas Jan Huntelaar verschalkte na een fraaie kapbeweging Timon Wellenreuther, waardoor de Amsterdammers op 0-2 kwamen. Hij zette ook de derde treffer op het scorebord. De 35-jarige spits voelt zich meer dan thuis in De Kuip, het stadion waar de finale werd afgewerkt. In tien duels voor Ajax in het stadion van de aartsrivaal vond hij elf keer het net. Daarnaast voegde hij zich in een uniek rijtje spelers. Huntelaar scoorde voor de derde keer in zijn carrière in een Nederlandse bekerfinale. Alleen Johan Cruijff (5 keer) en Piet Keizer (3 keer) kregen dat eerder voor elkaar.

Bij Ajax was er een basisplaats voor Rasmus Kristensen, omdat Joël Veltman rust kreeg. De Deense rechtsback bekroonde met een treffer het vertrouwen van zijn coach, die in de slotfase enkele wissels toe kon passen. Dat deed hij met het oog op de beslissende fase van het seizoen, waarin Ajax nóg twee prijzen kan winnen: de felbegeerde Champions League en de landstitel.

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner