11.05.2019 19:59

Spanning in Eredivisie: waar wordt om gestreden?

De Eredivisie nadert zijn einde. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het lot van de meeste ploegen al bezegeld, maar er zijn ook ploegen die tot op het laatste moment vechten voor het maximaal haalbare.

Uiteraard is er de strijd om de landstitel. Ajax staat momenteel op de eerste plaats met even veel punten als concurrent PSV (beide 80), maar het doelsaldo van de Amsterdammers is aanzienlijk beter. Ajax heeft namelijk +10 ten opzichte van de regerend landskampioen. Dit weekend komt in de Johan Cruijff ArenA angstgegner FC Utrecht op bezoek. Het zijn twee finales voor de ploeg van Erik ten Hag, de man die Ajax naar de eerste landstitel sinds 2014 moet leiden. Tegelijkertijd speelt PSV in Alkmaar tegen AZ.

Verder is er de strijd om Europees voetbal. Door de bekerwinst van Ajax schuiven alle teams daaronder een plaatsje door. Dat betekent dat de nummers vijf tot en met acht strijden om play-offvoetbal. Momenteel staan FC Utrecht, Heracles Almelo, Vitesse en Willem II op die plekken, maar FC Groningen staat slechts twee punten achter op de Tilburgers.

In de onderste regionen is het voor enkele teams zaak om een wonder te gaan verrichten. FC Emmen staat keurig vijftiende met drie punten voorsprong op nummer zestien De Graafschap. Daaronder staat Excelsior, dat al veroordeeld lijkt tot nacompetitie. Rode lantaarndrager NAC Breda zal de maximale van zes punten moeten behalen om lijfsbehoud te garanderen.

Bekijk hier de stand!

Bekijk hier het programma!

 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner