12.05.2019 17:22

Ajax herstelt zich van razendsnelle goal angstgegner

Ajax begon de wedstrijd tegen FC Utrecht waar het woensdagavond eindigde: met een tegendoelpunt. Na 36 seconden maakte Othman Boussaid het openingsdoelpunt in Amsterdam, maar Ajax herstelde zich snel: 4-1.

Door de nederlaag van PSV op bezoek bij AZ kan Ajax het kampioenschap niet meer ontgaan. Daar zag het er in de openingsfase niet naar uit. Binnen de minuut klopte Boussaid doelman André Onana in de verre hoek. Het was het snelste tegendoelpunt van Ajax in de Arena sinds 17 mei 1997. Destijds scoorde John Bosman na 29 seconden voor FC Twente.

Ajax heeft het tegen FC Utrecht traditiegetrouw zeer lastig. De laatste tien edities van Ajax tegen FC Utrecht leverden de Amsterdammers liefst zes keer puntenverlies op. Vorig seizoen wonnen de Domstedelingen onder leiding van Erik ten Hag in de Arena met 1-2. Een nieuwe knauw in de titelstrijd zat er echter niet in. Ajax was niet onder de indruk van de achterstand en herstelde de schade.

Klaas Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Dušan Tadić (twee goals) zorgden voor een ruime zege van Ajax. Na afloop kon er een bescheiden feestje worden gevierd met de supporters. De drie punten en veertien doelpunten voorsprong kan Ajax in de laatste speelronde realistisch gezien niet meer weggeven.


Lees ook: Unieke doelpuntenreeks PSV komt ten einde in Alkmaar


Doelpuntenjacht
Het all-time Eredivisierecord gaat zeer lastig worden, maar Ajax maakt grote indruk met de doelpuntenproductie. De teller staat op 115 treffers, waar de hoogste lat door Ajax in het seizoen 1966/1967 op 122 doelpunten is gelegd. Op bezoek bij De Graafschap moeten de Amsterdammers minimaal zeven keer scoren om het doelpuntenrecord te evenaren.

Dat een ploeg aanspraak maakt op het doelpuntenrecord is een tijd geleden. Ajax maakte de meeste goals sinds 1987/1988, toen de teller van PSV stokte op 117 goals.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner