18.05.2019 09:00

De slechtste Eredivisionisten dit seizoen per linie

Het Eredivisieseizoen zit erop en de uitblinkers hebben zich laten zien. Aan de andere kant waren er echter ook spelers die diep door de ondergrens zakten. Per linie de door de media (AD, Telegraaf en VI) gemiddeld minst beoordeelde spelers op een rijtje.

De keeper
De zwakste keeper van dit seizoen in de Eredivisie is logischerwijs de doelman van degradant NAC Breda. De huurling van Ajax deelde in de malaise door enkele forse blunders te maken. In totaal kreeg NAC 74 treffers om de oren. Dat is nog niet eens zo bedroevend slecht, want Fortuna Sittard (80), Excelsior (79) en De Graafschap (75) moesten alle drie vaker vissen dan de Bredanaars. Van Leer kreeg een gemiddeld cijfer van 5,82.

De verdediging
Achterin spande NAC-aanvoerder Menno Koch  in negatieve zin de kroon. De oud-PSV’er werd door de drie media zelfs als slechtste beoordeeld. Hij kreeg een 5,36: net geen voldoende. Zijn grootste ‘concurrent’ was Daryl Lachman van PEC Zwolle. De centrumverdediger kreeg een 5,39, net iets hoger dan Koch, die 33 wedstrijden speelde. Koch.was de leider van de NAC-defensie die rechtstreeks uit de Eredivisie degradeerde.


Lees ook: VIDEO: Ajax-aankoop met Schöne-treffer is MVP


Het middenveld
Ook op het middenveld staat een speler van NAC Breda. Mounir El Allouchi kreeg ook geen voldoende: hij bleef steken op een 5,37, waardoor hij na Koch de slechtste speler dit seizoen was. In 28 optredens was hij nul keer trefzeker. Wel bereidde hij twee treffers voor. Vorig seizoen was El Allouchi nog iets belangrijker, door drie treffers te produceren voor de Bredase club. 

De aanval
Het lijstje met zwartste Eredivisie-spelers wordt gecompleteerd door de minst beoordeelde NAC-aanvaller van het seizoen. Giovanni Korte kreeg nét een voldoende: een 5,51. In 26 wedstrijden kon hij echter zijn stempel niet drukken. Hij scoorde slechts tweemaal en bereidde één treffer voor. Mede daardoor bleef NAC maar op 29 doelpunten steken. Daarmee is het ruimschoots de minst productieve ploeg van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner