16.05.2019 11:00

Hoe zien de CL-voorrondes van Ajax en PSV eruit?

Als landskampioen hoeft Ajax een voorronde minder af te leggen dan het dit seizoen deed in de Champions League. Voor de Amsterdammers begint het Europese seizoen van 2019/20 op 6 of 7 augustus in de derde voorronde.

Als de ploeg van Erik ten Hag de derde voorronde overleeft, speelt het nog de play-offs. Als Ajax daar ook als winnaar uit de strijd komt, belandt het in de groepsfase van de Champions League. De kersverse Eredivisie-winnaar zal dus twee clubs moeten uitschakelen om tot het hoofdtoernooi van het miljardenbal te raken. Mocht Ajax in één van de voorrondes worden uitgeschakeld, dan stroomt het nog wel de Europa League in. Mogelijke tegenstanders zijn nog onbekend, omdat het grootste gedeelte uit de tweede en/of eerste voorronde komt. Ajax heeft wel een geplaatste status voor beide voorrondes, wat betekent dat het de lastigste teams ontloopt. 

PSV
De ploeg van Mark van Bommel moet dezelfde route bewandelen als Ajax afgelopen seizoen deed. PSV, dat op 23 of 24 juli al start in de Champions League, moet dus drie voorrondes (de tweede voorronde, derde voorronde en play-offs) zien te overleven wil het in de kokers gaan voor de loting van de groepsfase. Net zoals bij Ajax is het lastig speculeren wie de tegenstanders kunnen worden voor de Eindhovenaren. Als PSV de tweede voorronde overleeft, heeft het in de Europa League in ieder geval nog een vangnet voor het geval het in de derde voorronde of de play-offs van de Champions League fout gaan. 

Data van speeldagen in de voorrondes van de Champions Leauge:

 • Tweede voorronde (PSV)
  23/07 en 24/07: Heenduels 
  30/07 en 31/07: Returns 
   
 • Derde voorronde (Ajax en misschien PSV)
  06/08 en 07/08: Heenduels 
  13/08 en 14/08: Returns 
   
 • Play-offs (Misschien Ajax en PSV)
  20/08 en 21/08: Heenduels 
  27/08 en 28/08: Returns 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner