19.05.2019 12:27

Mbappé mengt zich op valreep in strijd om Gouden Schoen

Lange tijd stond Lionel Messi op eenzame hoogte in het klassement om de Gouden Schoen, maar de aanvaller van FC Barcelona heeft sinds zaterdagavond een geduchte concurrent. Kylian Mbappé heeft aansluiting gevonden na zijn twee goals tegen Dijon FCO.

De klad zat er even een tijdje in bij Paris Saint-Germain na het zeer vroege kampioenschap in Frankrijk - één zege in vijf wedstrijden - maar de ploeg van Thomas Tuchel gaat de competitie toch in stijl afsluiten. Dijon FC was geen partij in het Parc des Princes, mede dankzij twee doelpunten van Mbappé: 4-0. De nog altijd pas twintigjarige Fransman schroefde zijn totaal op naar 32 doelpunten, waarmee hij ruim aan kop gaat in het topscorersklassement.

Een veelscorende Fransman in de Franse competitie was alweer een tijdje geleden. Mbappé is de eerste Fransman die boven de 31 doelpunten uitkomt sinds Hervé Revelli in 1967. De voormalig aanvaller van AS Saint-Étienne zag in de jaren die volgden tien keer een speler boven de dertig goals uitkomen, maar na 42 jaar is dat eindelijk weer een goalgetter uit het land van de competitie.


Lees ook: VAR krijgt KNVB-rapport: 87% was correcte ingreep


Jacht op Messi
Mbappé was voor drie wedstrijden geschorst na zijn gemene overtreding in de verloren finale van de Coupe de France tegen Stade Rennes, waardoor hij zijn doelpuntenjacht tijdig moest staken. Tegen Dijon mocht hij weer binnen de lijnen staan, waarna hij het net alweer tweemaal wist te vinden. Daardoor is hij Messi op twee doelpunten genaderd in de strijd om de Gouden Schoen.

Messi en Mbappé spelen allebei nog één competitiewedstrijd. De Argentijn gaat zondagmiddag met FC Barcelona op bezoek bij SD Eibar, Paris Saint-Germain speelt nog een uitwedstrijd tegen Stade Reims. In die laatste wedstrijd zal Messi, die het gehele seizoen ruim bovenaan stond, zijn Gouden Schoen voor het derde seizoen op rij willen prolongeren.

Stand Gouden Schoen:

  1. Lionel Messi - 34 goals - 68 punten
  2. Kylian Mbappé - 32 goals - 64 punten
  3. Fabio Quagliarella - 26 goals - 52 punten
  4. Mbaye Diagne - 30 goals - 45 punten
  5. Robert Lewandowski - 22 goals - 44 punten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner