05.06.2019 12:00

Tadic dé grootste goalgetter buiten topcompetities om

Dat Dušan Tadić een ongelooflijk jaar meemaakte, was inmiddels wel bekend. Maar de Serviër is buiten de vijf grootste Europese competities in Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk om dé goalgetter van 2018/19.

De buitenspeler van Ajax maakte dit seizoen in alle competities liefst 38 doelpunten, geen enkele andere speler buiten de topcompetities kon dit seizoen zo vaak juichen. Hij verdeelde zijn goals over de Champions League (9 goals), Eredivisie (28 goals) en de TOTO KNVB beker (1 goal). Tadić houdt Munas Dabbur maar nipt voor. De Israëlische spits van RB Salzburg scoorde dit seizoen namelijk 37 keer. Daarmee trok hij de aandacht van de grote clubs in Europa. Afgelopen januari ondertekende hij bij Sevilla FC een contract, maar hij maakte het seizoen af in het Alpenland.

Naast Tadić staat er nog een speler uit de Eredivisie hoog in de lijst. Luuk de Jong was dit seizoen namelijk eveneens flink op schot en eindigt op de vierde plaats. De Eredivisie sloot de PSV-aanvoerder af als gedeeld topscorer met Tadić (28 goals). In de lastige Champions League-poule met Tottenham Hotspur, FC Barcelona en Inter wist de kopsterke aanvaller ook driemaal te scoren. Het overige doelpunt maakte hij in de voorrondes van het miljardenbal tegen BATE Borisov.

Spelers met de meeste goals in 18/19 buiten de top 5 competities om:

  1. Dušan Tadić, Ajax – 38 doelpunten 
  2. Munas Dabbur, Salzburg – 37 doelpunten 
  3. Bruno Fernandes, Sporting CP – 32 doelpunten 
  4. Luuk de Jong, PSV – 32 doelpunten 
  5. Guillaume Hoarau, Young Boys – 30 doelpunten 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner