06.08.2019 07:30

Til definitief naar Moskou: Spartak’s duurste aankoop ooit

Het hing al weken in de lucht, maar de transfer van Guus Til naar Spartak Moskou is definitief afgerond. De recordwinnaar van de Russische Premier Liga maakt liefst achttien miljoen euro over naar AZ Alkmaar.

Dat is een recordbedrag voor Spartak Moskou, want nooit eerder betaalde de club zoveel geld voor een nieuwe speler. Het record tot de Til-transfer stond op naam van de Braziliaan Fernando. In de zomer van 2016 kwam de middenvelder over voor een bedrag van 12,5 miljoen euro van UC Sampdoria. Ajacied en Oranje-international Quincy Promes, die jarenlang het shirt droeg van Spartak Moskou, staat met zijn prijskaartje van 11,5 miljoen euro op de vierde plaats van duurste aankopen. 

De vijf duurste aankopen van Spartak Moskou ooit:

 1. Guus Til – €18 miljoen
 2. Fernando – €12,5 miljoen
 3. Aiden McGeady – €12 miljoen
  Pedro Rocha – €12 miljoen
 4. Quincy Promes – €11,5 miljoen
 5. Emmanuel Emenike – €10 miljoen

Binnen AZ Alkmaar is de overgang van Til naar Rusland eveneens een groot succes te noemen. De aanvallende middenvelder doorliep een groot deel van de jeugdopleiding en ontpopte zich tot sterkhouder. Vorig seizoen werd hij zelfs aanvoerder en in totaal speelde de eenmalig Oranje-international 76 Eredivisie-duels namens AZ Alkmaar. Daarin was Til liefst 23 keer trefzeker. De achttien miljoen euro, daarmee is Til de derde duurste verkoop ooit voor de club, is mooie bekroning voor de tijd en energie die de Alkmaarders staken in het opleiden van de 21-jarige speler.

De vijf duurste verkopen van AZ Alkmaar ooit:

 1. Vincent Janssen – €22 miljoen
 2. Alireza Jahanbakhsh – €19 miljoen
 3. Guus Til – €18 miljoen
 4. Wout Weghorst – €10,5 miljoen
 5. Jozy Altidore – €10 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner