24.08.2019 10:38

VIDEO: Janssen maakt eerste goal in Mexico

Vincent Janssen kende zaterdagochtend een persoonlijk succes bij zijn nieuwe club CF Monterrey, maar voor zijn ploeg leverde het niet veel op. Monterrey verloor met 2-1, ondanks de aansluitingstreffer van Janssen.

Na ruim een uur spelen moest de Nederlander het vege lijf van de Mexicaanse topclub zien te redden tegen Santos Laguna. Binnen vijf minuten stond de tegenstander namelijk al op een 2-0 voorsprong. Janssen werkte een kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar tot een punt kwam het niet. CF Monterrey staat wel nog nipt zesde, genoeg om over een aantal weken bij de kampioenspoule aan te sluiten.

Voor Janssen was het zijn eerste competitiedoelpunt sinds mei 2018. Namens Fenerbahçe maakte hij destijds de 0-7 in de laatste minuut tegen Karabükspor. Vervolgens keerde Janssen weer terug naar Tottenham Hotspur, waar de spits bij de Onder 23-ploeg aan moest sluiten. Daar maakte hij in januari dit jaar nog doelpunten tegen de leeftijdsgenoten van West Ham United en Athletic Bilbao.

Hoge verwachtingen
Janssen maakte sinds zijn vertrek uit de Eredivisie in drie seizoenen tijd maar negen treffers op het hoogste niveau, maar er zijn bij Monterrey wel hoge verwachtingen van de spits. De club maakte een bedrag van negen miljoen euro over naar Tottenham Hotspur, waarmee hij de derde duurste aankoop ooit is. Vorig seizoen werd de portemonnee getrokken voor Rodolfo Pizarro (14,5 miljoen euro) en Maximiliano Meza (13,15 miljoen euro). Beide spelers hadden wel een basisplaats tegen Santos Laguna en moeten tijdig een gevreesd trio vormen met Janssen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner