24.09.2019 10:30

Sprookje van promovendus FC Famalicão duurt voort

Stel je voor, de Eredivisie is zes speelrondes onderweg en RKC Waalwijk is de koploper. Een nagenoeg ondenkbare situatie, zeker aangezien de Brabanders momenteel onderaan de ranglijst van de Eredivisie bungelen.

In Portugal is er wel een soortgelijk sprookje gaande. Daar staat FC Famalicão bovenaan in de Primeira Liga. Een ongekende prestatie voor de club uit de voorstad van Porto. Vorig seizoen eindigde de verrassing nog als tweede in de Segunda Liga, achter kampioen Paços de Ferreira. Een ogenschijnlijk zwaar seizoen lonkte na de promotie, maar vooralsnog gaat het FC Famalicão flink voor de wind. 

Maandag nog zette de ploeg een ongelooflijke prestatie neer. De promovendus zette Sporting CP, tegenstander van PSV in de Europa League, met 1-2 aan de kant. Op bezoek in Lissabon waren Rúben Lameiras en Sebastián Coates de doelpuntenmakers, terwijl Luciano Vietto eerder in het duel Sporting CP nog de score had geopend. Door de zege blijft FC Famalicão ongeslagen in Portugal. Met vijf zeges en één gelijkspel staat het op zestien punten en houdt het SL Benfica en FC Porto nipt onder zich.

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner