16.12.2013 22:29

Jong PSV stunt tegen koploper FC Dordrecht

Vooraf waren er vermoedelijk niet veel voetbalkenners die rekenden op een stuntje van Jong PSV, dat in de Jupiler League koploper FC Dordrecht op bezoek kreeg. Toch was dat precies wat er maandagavond gebeurde in Eindhoven. De ploeg van trainer Darije Kalezic versloeg de koploper op eigen veld met ruime cijfers: 3-0.

In een zo goed als leeg Philips Stadion, volgens de officiële statistieken waren er zo’n tweehonderd betalende toeschouwers, was FC Dordrecht geen schim van de ploeg die de afgelopen maanden zoveel punten vergaarde en opklom naar de eerste plaats. Vooral in de eerste helft was de ploeg nauwelijks in staat om kansen te creëren. Met een beetje goede wil zou je daar de belabberde staat van het veld de schuld van kunnen geven, maar daar hadden beide ploegen natuurlijk last van.

Jong PSV speelde niet flitsend, maar wel gedisciplineerd. Bovendien waren de Eindhovenaren zo nu en dan ook nog eens gevaarlijk voor het doel van keeper Warner Hahn. En dan kun je ook doelpunten maken. De openingstreffer van Jong PSV kwam in de 26e minuut op naam van Florian Jozefzoon. Hij kreeg de bal in de buurt van het doel van FC Dordrecht aangespeeld en schermde die af alsof het zijn pasgeboren kindje was. Nadat hij zich had onttrokken aan de houdgreep van zijn tegenstander en weg was gedraaid, schoot hij de bal knap binnen, 1-0.

Met twee offensieve wissels in de rust, probeerde FC Dordrecht het tij te keren. Tevergeefs: na ruim tien minuten spelen was het juist Jong PSV dat opnieuw scoorde. De opgestoomde Clint Leemans kon vanaf de linkerkant beheerst binnenschuiven nadat hij was aangespeeld door de uitblinkende Stanislav Manolev. In de laatste twintig minuten gooide FC Dordrecht alles op de aanval. Maar zelfs met vijf aanvallers kon de koploper maandagavond geen potten breken. Het elftal oogde ongeïnspireerd en maakte dan ook op geen enkel moment aanspraak op de punten.

In de slotfase bouwde Jozefzoon de voorsprong nog  uit met zijn tweede doelpunt van de avond.  In de 81e minuut kon hij de bal in het doel van FC Dordrecht frommelen na een voorzet van Rai Vloet vanaf de linkerkant. De bal rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn. Als de bezoekers de moed toen nog niet hadden opgegeven, dan was dit wel de definitieve doodsteek.

FC Dordrecht zal deze wedstrijd snel willen vergeten. Er is met het oog op de stand nog niets aan de hand, maar goed voor het zelfvertrouwen is zo’n nederlaag natuurlijk niet. Voor Jong PSV is het te hopen dat deze overwinning ook afstraalt op de spelers die uitkomen in de Eredivisie.