27.01.2014 10:21

PSV wil niet meewerken aan transfer Zanka

Zanka na afloop van PSV - Chernomorets Odessa. (12-12-2013)
Zanka na afloop van PSV - Chernomorets Odessa. (12-12-2013)

Mathias Zanka Jørgensen wil PSV maar al te graag verlaten. FC Kopenhagen wil zich voor sluiting van de transfertermijn aanstaande vrijdag versterken met de PSV-verdediger, maar de Eindhovense club lijkt niet te willen meewerken aan een transfer van Zanka. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. 

De Deense club heeft een bod uitgebracht van circa een half miljoen euro, maar PSV wil minstens het dubbele ontvangen. Zanka kan voor 3,5 jaar tekenen en wil graag terug naar zijn oude club. Hoewel het een mooie mogelijkheid lijkt voor PSV om Zanka, die nooit wist te overtuigen in Eindhoven, kwijt te raken, willen de Eindhovenaren niet meewerken aan een transfer. 

PSV-trainer Phillip Cocu gaf na de wedstrijd tegen AZ aan Zanka liever niet kwijt te willen."Wat mij betreft, gaat er niemand meer weg en houden we de groep bij elkaar. Waar zou je nu nog zo gauw een verdediger vandaan moeten halen?”

Technisch manager Marcel Brands deelt die mening: "In principe willen we hier niet aan meewerken. We kunnen Zanka nog hard nodig hebben. Rekik en Bruma staan op scherp en er kunnen ook blessures komen. De interesse van FC Kopenhagen is ook niet zodanig, dat ik denk dat het tot een transfer gaat komen. Komende zomer is de situatie wellicht anders.”

PSV nam Zanka in de zomer van 2012 transfervrij over van FC Kopenhagen, nadat die club een jaar eerder nog een bod van drie miljoen van PSV aan de kant had geschoven.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner