De Telegraaf #"> De Telegraaf #" />
28.01.2014 09:25

Zanka: "Ik ben niet gelukkig"

Zanka na afloop van PSV - Chernomorets Odessa. (12-12-2013)
Zanka na afloop van PSV - Chernomorets Odessa. (12-12-2013)

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen wil PSV snel achter zich laten. De Deense verdediger hoopt op een terugkeer bij FC København. "Ik ben niet gelukkig met mijn huidige situatie. Het is belangrijk voor mij, dat ik aan spelen toe ga komen”, aldus Zanka tegenover De Telegraaf.

Trainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands hebben aangegeven Zanka te willen behouden, omdat hij als derde centrale verdediger nog nuttig kan zijn dit seizoen. Het eerste bod van FC København van circa 500.000 euro heeft PSV niet kunnen bekoren, maar de Deense club wil echt werk maken van de verdediger.

Als FC København bereid is richting 1,5 miljoen euro te gaan, zal PSV naar verwachting toch overstag gegaan. Er is inmiddels een schaduwlijstje samengesteld om dan op korte termijn een vervanger aan te trekken. Daarop staan onder meer Ramon Leeuwin (SC Cambuur), Darryl Lachman (PEC Zwolle) en Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach). Een andere optie is het terughalen van huurling Timothy Derijck, die weer weg wil bij FC Utrecht.

Zanka ziet dat zijn rol is uitgespeeld in Eindhoven en wil het liefste vertrekken. "Afgelopen zomer was ik ook al de derde centrale verdediger, maar Jorrit (Hendrix, red.) heeft veel meer gespeeld dan ik. PSV heeft me anderhalf jaar niet nodig gehad. Dan kunnen ze de komende veertien duels ook wel zonder mij.”

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner