31.01.2014 16:35

Calderwood wijzigt systeem

De Graafschap-trainer Jimmy Calderwood gaat het systeem wijzigen. De Schotse oefenmeester van De Graafschap stapt af van het 4-3-3 systeem en gaat 4-4-2 spelen. Dat meldt De Gelderlander vrijdagmiddag.

De nieuwe trainer heeft het systeem gewijzigd en speelt zaterdagmiddag in het thuisduel tegen Fortuna Sittard met twee centrumspitsen. De vleugelspitsen Tim Vincken en Jerry van Ewijk zijn door Calderwood naar de bank verwezen. Na het vertrek van spits Piotr Parzyszek naar het Engelse Charlton Athletic kiest Calderwood tegen Fortuna Sittard voor het spitsenduo Anco Jansen en Nathan Kabasele.

Achter Jansen en Kabasele komt een viermans-middenveld te staan. De controlerende spelers worden Gregor Breinburg en aanvoerder Edwin Linssen en aan de buitenkanten worden nieuwkomer Brahim Darri van Vitesse en Dean Koolhof, die onlangs zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte, geposteerd. "Darri is een erg goede speler", had Calderwood al snel gezien. "Hij gaat meteen spelen."

In het jubileumduel tegen Fortuna Sittard kan Calderwood voor het eerst ook weer gebruik maken van Nathaniël Will. De rechtsback is hersteld van zijn blessure en neemt zaterdagmiddag de plek in van Ties Evers. Hoogstwaarschijnlijk spelen naast Will ook Robin Pröpper, Ted van de Pavert en Vlatko Lazić in de achterhoede. Theo Zwarthoed staat op doel. Vincent Vermeij, aangetrokken van Jong Ajax, is nog niet speelgerechtigd.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner