10.02.2014 21:52

Jong Ajax maakt derde periode weer spannend

Jong Ajax heeft voor een verrassing gezorgd in de Jupiler League door met 4-1 te winnen van VVV-Venlo. De Limburgers, die bovenin meedoen om de derde periodetitel, kwamen nog wel op voorsprong, maar zwichtten toen voor het aanvalsgeweld van de beloften.

VVV-Venlo begon met ontzettend veel strijd aan de wedstrijd en kreeg loon naar werken. Na zes minuten stiftte Leon de Kogel een lange bal prachtig over Mickey van der Hart. VVV-Venlo bleef aandringen, maar kwam niet verder dan wat gevaarlijke voorzetten. Daarna was het de beurt aan Jong Ajax, dat vooral via kopballen gevaarlijk werd. Deze misten echter richting, waardoor Niki Mäenpää het nooit lastig kreeg. Toch werd de goalie van de uitploeg geklopt in de eerste helft. Lucas Andersen speelde behendig twee spelers uit en ramde de bal in het dak van de goal: 1-1.

In de tweede helft probeerde VVV-Venlo de tegenstander weer onder druk te zetten, maar Jong Ajax wist zich hier onderuit te voetballen. Hierdoor kwamen de Amsterdammers aanvallend beter in het spel en werd ook al snel de 2-1 gescoord. Kenny Tete bereikte Ricardo Kishna, die met een droge schuiver zijn eerste treffer in het betaalde voetbal maakte. Jong Ajax liep zelfs verder uit, toen een lange bal van Mike van der Hoorn in de voeten van Lesly de Sa belandde. De aanvaller was sneller dan zijn tegenstander en speelde Mäenpää simpel uit. VVV-Venlo zette het laatste kwartier nog aan, maar het was Jong Ajax dat in de slotfase nog een keer scoorde: De Sa schoot van dichtbij raak na een strakke voorzet van Sheraldo Becker.

Door de nederlaag van VVV-Venlo moet de ploeg blijven strijden om de derde periodetitel te pakken. De Limburgers staan nog bovenaan, maar hebben nu drie punten nodig tegen de beloften van FC Twente om de bronzen stier alsnog veilig te stellen. Jong Ajax kruipt dichter naar Jong FC Twente en Jong PSV toe.

Door: Jos Boesveld