11.02.2014 11:29

Trost: "Nederlaag reken ik mezelf aan"

Pim Balkestein (l.) in duel met Ricardo Kishna (r.) tijdens Jong Ajax - VVV-Venlo. (10-2-2014)
Pim Balkestein (l.) in duel met Ricardo Kishna (r.) tijdens Jong Ajax - VVV-Venlo. (10-2-2014)

René Trost rekent de 4-1 nederlaag van maandagavond zichzelf aan. De trainer van VVV-Venlo geeft toe tactisch verkeerde keuzes te hebben gemaakt, maar geeft Jong Ajax toch alle lof.

"Alle lof voor Jong Ajax, maar wij zullen nu binnen vier dagen moeten herstellen van deze mokerslag", zo reageerde Trost aangeslagen op de 4-1 nederlaag van maandagavond. De trainer zocht de schuld van de nederlaag bij zichzelf. "Het uitvallen van Jeffrey Altheer was heel belangrijk. Ik wisselde hem voor een aanvallend ingestelde speler, waar ik misschien een iets meer controlerende in had moeten brengen. Dat reken ik mezelf ook aan, want de balans was daarna ver te zoeken."

VVV is met Willem II in een felle strijd verwikkeld om de derde periodetitel en kon de drie punten dus goed gebruiken. "Ik had me deze avond wel anders voorgesteld", aldus Trost, die vond dat zijn elftal goed begon. "Het had misschien wel 5-1 of 6-1 kunnen worden." VVV-Venlo staat momenteel op de derde plaats in de Jupiler League. De Limburgers nemen het vrijdag op tegen Jong FC Twente.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner