21.02.2014 20:50

Ronaldo ondanks schorsing bij selectie

Een vreemde situatie bij Real Madrid. Daar is Cristiano Ronaldo geselecteerd voor de competitiewedstrijd tegen Elche, ondanks het feit dat de Portugees geschorst is. Trainer Carlo Ancelotti hoopt dat de schorsing wordt opgeheven.

Tegen Athletic de Bilbao kreeg de sterspeler van de Madrilenen een rode kaart na een slaande beweging. Daarna maakte Ronaldo wat misplaatste gebaren richting de arbitrage. Die overtredingen bij elkaar opgeteld leverde de Portugees drie wedstrijden schorsing op. Hiervan zat hij er al één uit.

Omdat Real Madrid na de schorsing in hoger beroep is gegaan buigt zich een commissie opnieuw over de situatie. Zaterdagmiddag wordt er een definitieve uitspraak gedaan, waardoor het dus mogelijk is dat Ronaldo alsnog mee kan doen tegen Elche. Het probleem is echter dat de wedstrijd ook op zaterdagmiddag is.

"Het is een bureaucratisch probleem. Het enige dat ik kan doen is afwachten, maar ik reken op een positieve uitkomst", vertelt Ancelotti. "Ik reken erop dat Cristiano speelt tegen Elche. De straf die hij heeft gekregen is zwaar overtrokken." De strijd bovenin de Primera Division is ongekend spannend. FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid hebben 60 punten uit 24 wedstrijden behaald en gaan dus samen aan kop. Voorlopig geeft het doelsaldo van FC Barcelona de doorslag. Daarna volgen de beide ploegen uit de hoofdstad van Spanje, met Real als nummer twee.

Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner