05.03.2014 13:00

Foto van de Week: Het liefdesverhaal van Pepe

Pepe (r.) eerder dit seizoen tegen Atlético Madrid in een onderonsje met Diego Godín (l.). (2-3-2014)
Pepe (r.) eerder dit seizoen tegen Atlético Madrid in een onderonsje met Diego Godín (l.). (2-3-2014)

Liefde op het eerste gezicht. Soms weet je het gewoon meteen. Je kijkt elkaar diep in de ogen en de vonk slaat over. Zo ging dat zondagavond ook, toen Real Madrid op bezoek ging bij Atlético Madrid. De Madrileense teams strijden samen met FC Barcelona om de landstitel. Pepe en Diego Godín kregen het tijdens de derby van Madrid met elkaar aan de stok. Met nog twaalf duels te gaan, belooft het nog ontzettend spannend worden in Spanje.

Pepe vs. Diego Godín

Maar om terug te komen op het liefdesverhaal. We hebben het natuurlijk vooral over Képler Laveran Lima Ferreira. Wij kennen hem beter als Pepe. Zondagavond kwam de centrale verdediger van Real Madrid zijn grote liefde tegen, namelijk Diego Godín. Het klikte tijdens de wedstrijd dusdanig goed, dat Pepe als een blok voor de Uruguayaanse mandekker viel. Letterlijk. Oké, liefde op het eerste gezicht is misschien een beetje overdreven. Atlético en Real kwamen elkaar zondagavond dit seizoen namelijk al voor de vierde keer tegen. Twee keer in de competitie en twee keer in de beker. Pepe en Diego Godín kennen elkaar inmiddels al een tijdje, maar afgelopen zondag werd de relatie tussen beide heren definitief verbroken. De international van Portugal probeerde op oncollegiale wijze zijn grote vriend Diego Godín een kaart aan te naaien, al liet de verdediger van Atlético Madrid zich ook niet van zijn beste kant zien.

Disciplinair verleden

De Uruguayaan is in vergelijking met Pepe misschien wat minder bekend bij het grote publiek. Voetbal.com is daarom voor u in de statistieken gedoken. En wat blijkt? Diego Godín is een stoute jongen. Vijf keer! Ja, echt waar! Maar liefst vijf keer werd de mandekker van Atlético Madrid in de Primera División met rood van het veld gestuurd. En wat denk je? Dat overkwam onze grote vriend Pepe ‘slechts’ vier keer. Oké, Diego Godín speelde 202 wedstrijden in Spanje, terwijl Pepe 161 keer actief was in La Liga. Het is dus niet zo gek dat deze Portugees en Uruguayaan elkaar wel zagen zitten. Ze hebben zoveel met elkaar gemeen. Rood is tenslotte de kleur van de liefde.

Bad Boy

Wellicht was Diego Godín afgelopen zondag wel aanstichter van het incident, we zullen het nooit weten. Maar dat Pepe voor eeuwig het label ‘Bad Boy’ opgeplakt heeft gekregen, dat is zeker. Vooral het moment in 2009 zal men niet snel vergeten. Op 21 april 2009 speelde Real Madrid tegen Getafe. Met nog een paar minuten te gaan, stond het 2-2. Uit frustratie schopte Pepe tegenstander Javier Casquero en dat terwijl Casquero in het strafschopgebied op de grond lag. Voor die actie werd de bikkelharde Portugees dan ook met rood van het veld gestuurd. Pepe werd tien wedstrijden geschorst. In de toekomst zal Pepe niet zo snel meer uit zijn slof schieten. Pepe heeft eindelijk de liefde van zijn leven gevonden. Daardoor zal hij voortaan door het leven gaan als een zachtaardige verdediger, zoals Stefan de Vrij of Joël Veltman. Hè, nee. Bah! Laat Pepe lekker zichzelf blijven, want zeg nou eerlijk.. Af en toe is het toch best genieten? Zo’n doldwaze ‘gek’ in het veld?

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner