24.03.2014 13:49

Simeone: "Zekerheid door overwinning op Betis"

Atlético-Coach Diego Simeone war nicht zufrieden
Atlético-Coach Diego Simeone war nicht zufrieden

Atlético Madrid won afgelopen weekend met 2-0 op bezoek bij Real Betis en zag Real Madrid verliezen van FC Barcelona. De ploeg van trainer Diego Simeone staat nu met zeventig punten bovenaan La Liga op basis van onderling resultaat. 

De Argentijnse hoofdcoach is blij met het resultaat in Bernabéu en ziet dat zijn ploeg het kampioenschap nu in eigen handen heeft. "We werden zelf geconfronteerd met een moeilijke wedstrijd, tegen een team dat veel had om voor te spelen", zei Simeone tegenover Football Espana. "In de eerste helft deden we het niet goed. In de tweede helft speelden we in een hogere versnelling. Door de overwinning hebben we de zekerheid dat we het in eigen hand hebben, wat er ook gaat gebeuren."

Toen Betis met tien man verder moest, na de uitsluiting van Braian Rodriguez, had Los Rojiblancos geen kind meer aan Betis. "Het maakte het voor Betis moeilijker, we hebben goed geprofiteerd van de situatie. We hebben de punten gepakt in een wedstrijd die erg belangrijk was voor ons." Dankzij het verlies van Real Madrid is Atlético koploper op basis van onderling resultaat, FC Barcelona volgt op één punt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner