25.03.2014 07:15

Almeria verrast Real Sociedad

UD Almeria heeft zich nog allesbehalve neergelegd bij degradatie uit de Primera División. De bescheiden club verraste maandagavond voor eigen publiek Real Sociedad (4-3) en kwam door die zege weer boven de rode streep met 29 punten. Het betekende een sprong van de 19e naar de 'veilige' 16e plaats, zij het alleen door een beter doelsaldo dan Osasuna.

Real Sociedad, dat mikt op Europees voetbal, kwam tot twee keer toe op voorsprong. De Mexicaan Carlos Vela (strafschop) en Imanol Agirretxe maakten de Baskische doelpunten. Oscar Diaz had de ruststand op 1-1 bepaald. Halverwege de tweede helft maakte Verza opnieuw gelijk om 5 minuten later nogmaals te scoren. Beide keren deed hij dat vanaf de penaltystip.

Markel Bergara leek in de slotfase een punt te redden voor de bezoekers, maar invaller Hicham Khaloua had in blessuretijd het laatste en hoogste woord. Hij stond net in het veld.