09.04.2014 09:00

Spelersvrouw van de Maand: Abbey Clancy

Abbey Clancy (l.) is al sinds 2006 het liefje van Peter Crouch (r.). De beeldschone Abbey is de Voetbal.com Spelersvrouw van de Maand.
Abbey Clancy (l.) is al sinds 2006 het liefje van Peter Crouch (r.). De beeldschone Abbey is de Voetbal.com Spelersvrouw van de Maand.

Abbey Clancy. Heeft zij eigenlijk nog een introductie nodig? Deze blonde schoonheid is één van de meest bekende voetbalvrouwen. En nee, Abbey is niet klein. Haar vriendje is gewoon heel erg groot!

En als we het over haar vriendje hebben bedoelen we natuurlijk de boomlange Peter Crouch. De 202 centimeter lange spits van Stoke City. En om terug te komen op de lengte van Abbey. Zij is 175 centimeter lang en dat is normaalgesproken een prima lengte, maar in vergelijking met Crouch ben je al snel klein. De Engelsman is inmiddels 33 jaar oud en speelde in het verleden onder meer voor Portsmouth, Aston Villa, Southampton, Liverpool en Tottenham Hotspur. Maar we dwalen af, terug naar Abbey.

De 28-jarige Abbey werd geboren op 10 januari 1986 in Liverpool. Maar laten we nog even in de voetbalwereld blijven. Wist je dat Abbey een broertje heeft? Sean is zijn naam. Een voetballer. Ja, echt waar! Sean speelt voor AFC Telford United. Die club komt uit in de Conference North. Het zesde niveau in Engeland. Sean is een linkermiddenvelder, die ook als linksback uit de voeten kan. Nou is Sean natuurlijk niet zo goed als Peter en dat is maar goed ook. Want je kan moeilijk met je broertje trouwen, toch? That’s right. Abbey heet geen Clancy meer. Het koppel is getrouwd en dus heet ze tegenwoordig Abbey Crouch.

In 2006 kregen Abbey en Peter een relatie. In 2009 vroeg Peter haar ten huwelijk en op 30 juni 2011 stapten ze officieel in het huwelijksbootje. Dat klinkt allemaal heel logisch,maar dat is het niet. In augustus 2010 werd namelijk bekend dat Crouch was vreemdgegaan met een 19-jarige Algerijnse prostituee. En zij zei in een exclusief interview met News of the World eigenlijk precies wat wij allemaal dachten. “Ik hoorde pas naderhand dat hij een relatie met Abbey had. Ik snap er niets van dat hij betaalt om seks te hebben met iemand als ik, terwijl je thuis zo'n mooie vrouw hebt." Enfin. Het koppel is nog steeds bij elkaar en heeft zelfs een dochter. Sophia werd geboren op 14 maart 2011.

Wat kunnen we nog meer over Abbey vertellen? Dat ze beeldschoon is weten we al. Ze is model en daarnaast ook nog eens een televisiepresentatrice. Overigens heeft ze ook een aantal keer in de top 100 van FHM’s meest sexy vrouw gestaan. In 2007 stond ze nog op plek 55, maar in 2009 stond ze op de twaalfde plek, terwijl ze in 2010 zelfs op de tiende plaats terug te vinden was. Schoonheid komt met de jaren zullen we maar zeggen. Een leuk feitje om mee af te sluiten. Abbey zat in de girl band Genie Queen. Abbey is dus een vrouw met vele talenten en daarom is ze onze Voetbal.com Spelersvrouw van de Maand.  

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner