17.04.2014 16:02

Kritiek op Barça neemt toe

Woensdagavond verloor FC Barcelona de Copa del Rey met 2-1 van Real Madrid. Voor het eerst sinds lange tijd dreigt een seizoen zonder prijzen voor de Catalanen. NOS-correspondent Edwin Winkels denkt dat het tijd is voor verandering bij Barça. 

"Barcelona had gehoopt met het winnen van de beker wat lucht te krijgen", zegt Winkels op de website van de NOS. "Maar nu, met alleen nog vijf competitieduels te gaan, is het werkelijk tijd dat er iets verandert bij de club." Barcelona staat momenteel derde in de Primera División. De ploeg van trainer Gerardo Martino heeft een achterstand van vier punten op koploper Atlético Madrid. 

Met name de matige vorm van sterspeler Lionel Messi wordt uitgelicht. "Messi is de thermometer van Barcelona, maar bij de twee belangrijkste wedstrijden hebben we hem afgelopen week helemaal niet gezien. Hij loopt erbij alsof hij ergens anders is", ziet Winkels, die ook op bestuurlijk vlak enkele veranderingen voorspelt.

"Er is veel kritiek op het bestuur. Ze vergooien alles, wordt er gezegd, waaronder het prestige van de jeugdopleiding. Het is goed mogelijk dat er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven", besluit Winkels zijn betoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner