24.04.2014 09:46

'Opgelucht Barça richt vizier op Vidal en Luiz'

Arturo Vidal
Arturo Vidal

FC Barcelona kreeg woensdag te horen dat het transferverbod wordt opgeschort. Het matige spel van de Catalanen zorgt ervoor dat Barça in verband gebracht met een aantal spelers.

Barcelona wil volgens de Spaanse krant Sport komende zomer Arturo Vidal (Juventus) en David Luiz (Chelsea) overnemen. Daarnaast is de club al rond met Alen Halilović (Dinamo Zagreb) en zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort een akkoord met Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) volgen. 

De Catalanen zien in David Luiz de ideale versterking voor de verdediging. Carles Puyol vertrekt komende zomer uit Barcelona, terwijl Gerard Piquè veelal in de lappenmand bivakkeert. Met de komst van Vidal wil Barcelona inspelen op het ouder worden van Xavi en Andrés Iniesta. Het beide spelers ook daadwerkelijk naar Catalonië trekken is onwaarschijnlijk. Voor het duo zal Barcelona de hoofdprijs moeten betalen. Vidal is sterkhouder op het middenveld van Juventus, terwijl David Luiz onder trainer José Mourinho ook kan rekenen op een basisplaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner