27.04.2014 18:53

Atlético Madrid verstevigt eerste plaats

Atlético Madrid heeft zondag de koppositie in de Primera División verstevigd. De ploeg van trainer Diego Simeone zette de lastige uitwedstrijd tegen Valencia in winst om: 0-1. Raul Garcia maakte kort voor rust op aangeven van aanvoerder Gabi het enige doelpunt in het Mestalla-stadion. Atlético heeft nu 6 punten voorsprong op Real Madrid, dat wel een wedstrijd minder speelde.

Simeone stuurde 3 dagen voor de return in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea bijna al zijn vaste krachten het veld in. Het behalen van de Spaanse titel is de Madrilenen namelijk ook bijzonder veel waard. Arda Turan, terug na blessureleed, deed tegen Valencia het laatste half uur mee. In blessuretijd werd verdediger Juanfran met rood van het veld gestuurd, waarna Toby Alderweireld (ex-Ajax) als invaller nog even mocht meedoen.