27.04.2014 21:02

Bilbao zet grote stap naar Champions League

Athletic de Bilbao heeft zich zondag een goede dienst bewezen in de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Bilbao won met 3-1 en vergrootte daarmee het onderlinge verschil tot 6 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Athletic verstevigde bovendien de vierde positie, die aan het eind van de rit recht geeft op voorrondes Champions League.

Markel Susaeta liet het publiek in San Mamés Barria al na 4 minuten juichen toen hij een hoekschop ineens achter doelman Beto schoot. Iker Muniain verdubbelde de marge vlak na rust. Diogo Figueiras van Sevilla kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding. Ander Herrera maakte er daarna 3-0 van. Kevin Gameiro deed namens Sevilla nog wat terug.

Sevilla verdedigt donderdag een 2-0-voorsprong in de return van de halve finales van de Europa League tegen Valencia.