01.05.2014 09:44

'Barcelona wil Martínez als opvolger Song'

Het transferverbod van FC Barcelona is opgeschort en de Catalanen maken daar gretig gebruik van. Barcelona zou namelijk Javi Martínez willen overnemen van Bayern München. 

De Bask kan in Duitsland niet altijd rekenen op een basisplaats onder trainer Josep Guardiola. El Mundo Deportivo meldt donderdag dat de middenvelder op het lijstje van Barcelona staat. Jupp Heynckes, die vorig jaar trainer was in München, was een groot fan van Martínez. Guardiola daarentegen laat hem vaker op de bank beginnen dan hem lief is. 

Afgelopen zomer trok Bayern Thiago aan, terwijl Philipp Lahm tijdens het huidige seizoen vooral als middenvelder fungeert. Martínez speelt zijn wedstrijden dan ook meestal centraal in de verdediging. Vorig seizoen kwam de Spanjaard nog tot 27 optredens in de Bundesliga, dit jaar staat de teller op zestien. 

Martínez, die twee jaar geleden voor ruim veertig miljoen euro werd overgenomen van Athletic Bilbao, krijgt steeds minder speeltijd. Barcelona hoopt daar gebruik van te maken en ziet hem als de opvolger van Alex Song, die in Catalonië geen indruk kan maken. Barcelona zou naar verluidt minimaal dertig miljoen euro moeten neerleggen voor de Spanjaard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner