04.05.2014 23:03

Real Madrid blijft ondanks hakbal Ronaldo steken op 2-2

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zondagavond in blessuretijd behoed voor een nederlaag tegen Valencia. De topschutter werkte de bal met een schitterende hakbal in het doel (2-2).

De Portugees kon met zijn late gelijkmaker niet voorkomen dat de Spaanse titelrace een steeds onvoorspelbaarder karakter heeft gekregen. Zaterdag leek FC Barcelona nog de grote verliezer van het weekeinde toen de club in blessuretijd een voorsprong van 2-1 verspeelde tegen Getafe (2-2). Uiteindelijk verloor ook Real ook 2 punten. Atlético Madrid, nog steeds de koploper, ging zondagmiddag al onderuit ging tegen Levante (2-0).

Atlético blijft de ranglijst van de Primera División aanvoeren. De formatie heeft 3 punten meer dan Barcelona. Real Madrid kan woensdag op 2 punten van de lijstaanvoerder komen als het de inhaalwedstrijd tegen Real Valladolid wint. Na woensdag spelen alle drie de titelkandidaten nog twee competitiewedstrijden. Barcelona en Atlético Madrid ontmoeten elkaar op de laatste speeldag in Camp Nou.

Real Madrid opende 5 dagen na de eclatante zege bij Bayern München (4-0) sterk tegen Valencia. Toch waren het de bezoekers die vlak voor rust op voorsprong kwamen in Estadio Bernabéu, dankzij een treffer van Jeremy Mathieu (0-1). Sergio Ramos kopte in de 59e minuut de gelijkmaker binnen (1-1). De verdediger scoorde dinsdag ook al twee keer met het hoofd tegen Bayern München. Daniel Parejo schoot Valencia 7 minuten later echter weer op voorsprong. Het leek de winnende treffer van de avond, totdat Ronaldo in blessuretijd alsnog fraai toesloeg.